Как да напишеш картичка за
Св. Валентин?

Тайната на хубавата картичка е много проста: трябва да става само за човека, за когото я пишеш.

За да ти покажем как, направихме кратък наръчник с 8 стъпки. А примерите под всяка стъпка са написани до най-чаровната валентинка – Веселин Маринов. Приятно четене:

1 И баба знае как се почва. Честит Св. Валентин, *тук сложи милата думичка, с която се наричате един друг и която най-вероятно те е срам да кажеш на публично място*. 

Честит Св. Валентин, Веси-меси!

2 Тук използвай „ефектът на пеперудата“. 100 про си гледал филма поне 7 пъти по БТВ с бг аудио.  Та, сети се за някакво много малко действие, което е довело до това да сте заедно. Измисли го интересно, а не „радвам се, че мама ме роди, за да мога да те срещна“.

Ще започна с това, че благодаря на леличката с билетите, която случайно ме сложи на най-предния ред на участието ти в Каварна преди 7 години. Иначе сега нямаше да пиша тази картичка.

3 Всеки си има недостатъци. Целта е да си намеирш някой (освен баба ти), който да ги приема без проблем. Затова свържи негов или неин недостатък с нещо мило, за да види, че го приемаш

Щастлива съм, че присъствието ми продължава да стимулира потните ти жлези, както когато се запознахме.

4 Спомни си за някакъв готин (не задължително романтичен) спомен, който сте имали заедно. Например, че миналата седмица сте си сготвили най-гадните яйца по Панагюрски.

Сега следва да го обвържеш по някакъв начин с любовта ви – „ако да съм с теб означава, че трябва да ям от гадните яйца по Панагюрски всеки ден, ще го правя до края на живота си.

Горчивата обич, за която пееш не съм аз. Няма и да бъда. Защото любовта ми към теб ще остане по-сладка от захарния памук от панаира в Полски Тръмбеш.

5 Всеки обича да знае, че е ревнуван. Затова намеси човека, от когото наистина ревнуваш (не се прави, знаем, че има такъв). Кажи си, че дори да те замени с него или нея, ти ще си отмъстиш сурово.

Дори някой ден да ме замениш с някоя от мацките в балета ти, аз пак ще продължа да те обичам. И също така ще я проследя и подстрижа нула номер, за да се върнеш пак при мен.

6 Има нещо, което и двамата чакате с нетърпение. Дали ще е бебе или екскурзия до Димитровград, ваша си работа. Засили вълнението още повече, като споменеш, че нямаш търпение да се случи

Нямам търпение да посетим поредната по-студена дестинация (топлите не ти понасят много, много) и да си изкараме още по-прекрасно от последните 7 пъти.

7 Накрая си знаеш – завършваш с „обичам те“, пък ако още не сте стигнали до там измисли нещо по-неангажиращо. Ако ще остарявате заедно е хубаво да напишеш и датата, за да не се чудите след 20г. откога е картичката.

Обичкам те и ти целувам бицепсите :*

Йоана

14.02.2021

8 Последно и те оставяме: Добави като послепис нещо малко, но много специално, което прави за теб и кажи да продължава.

П.С. Не спирай да ме галиш като перце всяка вечер, пеейки ми „Осъден на щастие“ на ушенце. Уникално е.

Видя ли, не е трудно?

Даже се бася, че ако подарим картичката от примерите, Веско ще си я сложи в кутията със спомените, където пази и първата си самостоятелна грамофонна плоча от 1988г.

И последно, преди да отвориш картичката и да започнеш – не се притеснявай, ако пишеш грозно. Важното е думите да са хубави, не дали са написани хубаво.

Успех. :*